Een inspiratiesessie met communicatiemanagers en -professionals

Een inspiratiesessie is een gesprek met een bedrijf, afdeling of een groep vakgenoten met het doel om tot nieuwe inzichten, realisaties en denkwijzen te komen. Deze sessies worden gestart met een gemeenschappelijk doel. Dit kan een missie of visie van een bedrijf zijn, een creatief doeleind of een centrale vraag. Hierna wordt er gediscussieerd over het onderwerp en worden de deelnemers uitgedaagd in hun denken, door mij maar ook zeker door elkaar.

Een inspiratiesessie in de praktijk

Met enige regelmaat ga ik sparren met mensen uit het vak. Zo, had ik onlangs een inspiratiesessie met een groep hoogopgeleide communicatie-managers en -professionals. Het uitgangspunt tijdens deze sessie was: waar staat ons vak in 2050 en wat is onze rol als communicatieprofessional dan? Een breed uitgangspunt, welke vraagt om interpretatie en dus genoeg ruimte overlaat voor discussie. Ik heb deze sessie begeleid en voorzien van eigen input, om te starten. Met mijn input vanuit Digital Insights en trends en de ervaringen van de managers zijn een aantal onderwerpen verder uitgelicht.

De discussie en het gesprek, van ongeveer een dagdeel, was gebaseerd op inhoud en inzichten vanuit dus enerzijds mijn materialen en de praktijkervaringen van de deelnemers. Natuurlijk kom ik niet daar de sessie met een glazen bol maar op basis van de inzichten en de realiteit, waren wij in staat een goed beeld te formeren.

Deze sessies vragen om het zoeken naar antwoorden op vragen die wij onszelf stellen. Het is natuurlijk bijzonder om over je eigen vakgebied te praten en te constateren dat het mogelijk echt allemaal gaat veranderen. Want veranderen is moeilijk. Uiteindelijk hebben we aan het eind van de sessie een aantal actiepunten geformuleerd zoals het focussen op onderwerpen waarvan de mensen uit de groep uiteindelijk het belang van in zien.

Meer weten over inspiratiesessies of contact opnemen?

Wilt u meer weten over inspiratiesessies, lees dan dit artikel. Heeft u interesse in een inspiratiesessie met mij? Neem dan contact met mij op.

Direct contact met mij opnemen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.