Kennis van een marketing- en communicatieteam bijspijkeren

Als marketing coach ben ik gevraagd om een bestaand marketing- en communicatieteam op de hoogte te brengen van actuele ontwikkelingen in het marketing- en communicatieveld.

Het desbetreffende team bestond uit marketing- en communicatieprofessionals, die het gevoel hadden dat ze achterbleven bij de huidige ontwikkelingen binnen het werkveld. Het ontbrak niet alleen aan actuele kennis, maar ook een bepaalde know-how om de kennis toe te passen in de praktijk.

Op basis van de wensen van het marketing- en communicatieteam heb ik een diverse marketing workshops samengesteld van een aantal dagdelen. Voorafgaand is er een plan van aanpak opgesteld, waarin de inhoud van de workshops is vastgesteld. Dit was gebaseerd op de leerdoelen van het team en actuele vraagstukken waar zij tegen aanliepen in de praktijk.

Het doel is om tijdens de marketing workshops altijd de relatie te leggen met de dagelijkse praktijk. Om deze reden is ervoor gekozen om de professionals in tweetallen actuele vraagstukken uit de praktijk uit te laten werken. Tijdens deze periode heb ik de verschillende mensen individueel maar ook de tweepersoons-teams begeleid bij deze vraagstukken. Aan het eind hebben we gezamenlijk met alle teams de uitwerking geëvalueerd. Vervolgens heeft elk team het vraagstuk met bijbehorende oplossing gepresenteerd aan de directie.

De directie heeft positief resultaat gezien op diverse vlakken. Ten eerste hebben de marketing- en communicatieprofessionals enorme stappen gezet wat betreft hun actuele kennis in het werkveld. De mensen waren zelf weer blij met het kennisniveau. Dit is het resultaat van de theorie uit de workshops en het oplossen van de vraagstukken. Daarnaast hebben marketing workshops gediend als een teambuilding tool: door het sparren, samenwerken en sessies volgen, is het team dichterbij elkaar gekomen. Altijd mooi om mensen zich zo te zien ontwikkelen.

Ben je benieuwd wat de ik als marketing coach voor jou kan betekenen? Neem contact op en dan brainstormen we samen verder!

01
Leerdoelen opstellen gericht op de praktijk
02
Workshops met actuele kennis en praktijk vraagstukken
03
Vraagstukken in teamverband behandelen en oplossen
04
Oplossingen presenteren aan directie en resultaat evalueren

Direct contact met mij opnemen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.