Marketingcoach: het versterken van de samenwerking tussen een marketingmanager en een communicatiemanager

Als marketingcoach ben ik gevraagd door zowel de marketingmanager als de communicatiemanager van dezelfde organisatie om te hulp te schieten. Zij merkten dat ze niet verder kwamen met de ontwikkeling van de organisatie en waren zich ervan bewust dat stilstaan, achteruitgang betekent. Dit kwam mede doordat de samenwerking tussen de marketingmanager en de communicatiemanager stroef liep. Bij deze dus vooraf al de complimenten dat ze dit zelf hebben aangekaart en er voor open stonden om hulp van buitenaf in te schakelen.

Ik ben gestart met enkele individuele, maar ook gezamenlijke gesprekken. Deze gesprekken konden uitlopen tot maximaal een paar uur. Aan de hand hiervan hebben we besproken over hoe de verschillende eilanden binnen de organisatie zijn ontstaan. Wanneer werknemers dit begrijpen, weten zij ook hoe ze dit kunnen voorkomen als het nogmaals dreigt mis te gaan.

Logischerwijs leerden zij gedurende deze gespreken niet alleen zichzelf beter kennen, maar kregen ze ook al snel door hoe zij gezamenlijke vooruitgang konden boeken door een betere benutting van hun eigen beschikbare menselijke capaciteit. Het ontstaan van deze synergie is voor mij het sein dat ik als marketing coach op de goede weg ben. Voorbeelden van tips die ik hierin beide managers of leden van afdelingen meegeef zijn:

  1. Definieer een gezamenlijke missie.
  2. Stimuleer interne interactie.
  3. Zorg voor open communicatie.
  4. Maak vaardigheden inzichtelijk.

Na een laatste evaluatie gesprek kwam al snel naar voren dat de afdelingen en de managers weer zijn gaan swingen binnen de organisatie en dan weet ik dat mijn taak erop zit.

Merk jij ook dat de samenwerking tussen jouw en je collega’s of binnen verschillende afdelingen niet zo loopt als je zou willen? Schroom niet en neem contact op de Marketing Coach om de eerste paar sessies in te plannen.

01
Waarom is er eilandvorming ontstaan?
02
Individuele en gezamenlijke gesprekken
03
Uitvoeren en ervaren of de tips in de praktijk werken
04
Evalueren en bijsturen waar nodig

Direct contact met mij opnemen?

Vul dan onderstaand contactformulier in en dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.